helenaslantliv.blogg.se

En blogg om mitt liv på landet. Familjen, djuren och gården

Jag måste vara rädd om kroppen!

Publicerad 2017-10-14 10:07:03 i Allmänt,

Jag slåss med näbbar och klor nu för att få kroppen bra. Framförallt ryggen. Och värken har gjort att jag inte orkat ta itu med vikten. Att komma i bättre form. Men nu har jag liksom kommit till det läget att jag känner att jag måste göra det ändå. Att röra på sig ännu mera och minska i vikt kanske gör underverk för ryggen också. Fick ju även order från kiropraktorn att ta promenader för att hjälpa ryggen. Är så mycket lättare att få in en lång promenad under helgen. För han ville att jag skulle gå själv. Utan barnvagn. Så att man verkligen svänger på armarna och rör ryggen. Nu är det såklart inte det bästa promenadvädret men det får väl gå ändå.
 
Att äta bättre och minska mängden snask är såklart det svåraste. Kan inte fatta att jag börjar på en lördag. Då brukar jag alltid vilja ha lite gott gott. Men jag tänker att egengjorda popcorn kan vara helt okej trots allt. Jag ÄLSKAR ju popcorn och dom innehåller inte så himla mycket hemskt. Jag kan inte gå från att äta extremt åt ett håll till att äta extremt åt det andra. Det blir för svårt. Ingen lätt resa som jag har framför mig. Skulle gärna gå ner 20-25 kg. Det är jättesvårt! Sätter ett första mål. Att minska 13 kg. Sätter ingen tid...för ner ska jag. Hur segt det än går.
 
Idag är det en riktigt regnig lördag. Inte sådär att man känner värsta suget på att vara ute. Maken och lillan sussar så sött. Men när dom vaknat så är jag jättesugen på att röja ordentligt inne. Kanske sätta de flesta pelargonerna på vinterförvaring. Rensa något skåp som är fullt med skrot och gamla papper. Är det inte perfekt att röja och rensa inne när det är uselt väder och vi båda är lediga?
Igår var jag inne på affären i samhället och då såg jag Hus och Hems julspecial. Jag ÄLSKAR julen. Och att redan nu få inspiration är så lockande. Köpte inte tidningen igår. Men jag inser nu att jag verkligen skulle vilja ha den. Kan vara nog så skönt att få drömma sig bort till en högtid som är så full av kärlek och två månader bort. Så tråkigt att vara här...i regnet....i värken....i en förkylning som drabbat HELA familjen.
 
Hoppas att ni får en bra lördag trots regnet!
Kram
 

Om

Min profilbild

Mamma och fru som bor på landet i norra Sverige. Har en son och en dotter. Vi har en mindre gård där vi bor med våra 3 hästar, 2 kaniner och 2 katter. Drömmer mycket om inredning och husrenovering/husbygge. Fullt upp i livet! Följ gärna med på vår resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela