helenaslantliv.blogg.se

En blogg om mitt liv på landet. Familjen, djuren och gården

Barn, gröna växter och häst!

Publicerad 2017-03-28 22:40:10 i Allmänt,

Man vill hinna med allt, vara överallt. Jag måste bli en bläckfisk! Jag är ändå rätt nöjd med denna tisdag. Maken hade hälsokontroll idag. Tack och lov för det! Då fick jag gå och lägga mig igen. Hade aldrig orkat denna dag annars. Man vet att man är småbarnsförälder när man är tacksam över 5 timmars sömn fördelat på 2 pass. Haha...hoppas på en lite bättre natt nu.
Jag har fortsatt jobba med mina blommor och gröna växter. Dom behöver extra omvårdnad. Många for rätt illa när lillan kom till världen. Vi var fast på sjukhuset i flera dagar och sedan har man försökt att landa i livet, blommorna har inte varit prio. Tre "lik" bar jag ut till gödselstacken idag ;-) Dom andra finns det hopp för. Min mamma kom och var Alexanders sällskap när jag skulle till BVC idag. Han har hög feber om han inte äter alvedon. Sover och är utslagen. INTE läge att dra ut honom någonstans. Passade på att rådfråga min mor om en stor mårbacka pelargon som jag köpte förra sommaren och har övervintrat. Kände mig väldigt osäker på hur jag skulle klippa ner den. Men nu är det gjort. Då får vi se vad resultatet blir. Hade 5 övervintrade och gjort 4 små skott. Precis som min mamma sa så kan man ju inte ha hur många som helst. Dessutom fanns inga mer små krukor att sätta skotten i. Men när jag stod där vid diskbänken och skulle kasta det som jag hade klippt av så såg dom så fina och livskraftiga ut. Kunde inte förmå mig att kasta alla. Jag älskar pelargoner. Blev att improvisera lite i fråga om krukor, hehe.
 
 
 
 
 
Sedan lägger jag ut lite bilder på de underbara murgrönor som jag köpte på Slottet i lördags. Grönt är skönt! Men den sista bilden på en murgröna är bara ett bevis på att de jag köpte för "länge sedan" fortfarande lever.
 
 
 
På kvällen kände jag att jag behövde få komma ut i friska luften och röra på mig. Tog med mig en häst på promenaden såklart. TjockHelmer. Blir bättre och bättre kommunikation för varje gång.
 
Efter promenaden så skulle jag gå in till maken och be om en morot som belöning. Tokhästen följde efter mig upp på bron utan att tveka. Han är speciell min hårboll!
 
Våga vara överallt, våga vara en bläckfisk!
Kram
 

Om

Min profilbild

Mamma och fru som bor på landet i norra Sverige. Har en son och en dotter. Vi har en mindre gård där vi bor med våra 3 hästar, 2 kaniner och 2 katter. Drömmer mycket om inredning och husrenovering/husbygge. Fullt upp i livet! Följ gärna med på vår resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela