helenaslantliv.blogg.se

En blogg om mitt liv på landet. Familjen, djuren och gården

Tillbaka till vardagen efter en magisk helg.

Publicerad 2017-11-27 08:22:14 i Allmänt,

Vi hade tänkt åka redan fredag. Men varning för blixthalka gjorde att vi väntade till lördag morgon. Himmel vad det ska packas och tänkas på nu när vi är fyra i familjen. För Familjen annorlunda måste det vara nästan omöjligt. Gick iaf bra att köra upp till svärföräldrarna.
 
Vi hade bestämt oss redan innan trippen att vi verkligen skulle ta oss tid att vara vi två. För det är verkligen inte gott om den tiden. Oftast har vi händerna fulla med varsitt barn. Och det gjorde verkligen under för själen. Vi har bränt en massa pengar på IKEA. Det blev julklappar, påfyllnad av ljus och andra saker inför julen....men framförallt så handlade vi golv. Nu ska det ske. Ful och trasig plastmatta ska i vardagsrum och matsal bli ett laminatgolv 😍 Som jag längtar. Världens bästa pappa ska hjälpa oss att lägga det redan nästa helg. Måste komma ihåg att ta före och efter bilder!
På kvällen gick vi ut och åt på en restaurang. Sitta och få äta och prata lite i lugn och ro. Vi njöt. Detta var en riktig egohelg för oss. Men det behövdes. Svärmor lät oss sova ut på morgonen. Halv nio slog vi upp ögonen. Jag trodde inte att det var sant. Minns inte när det skedde senast.
 
Sedan blev vi lika bortskämda när vi åkte hem. Svärmor och svägerskan hade bakat lussekatter och pepparkakor som vi fick med oss hem. Så gott med julfika när vi kom hem till ett hus som inte fått värme sedan lördag morgon. 11 grader och vi fick egentligen inte upp värmen till normal standard på hela kvällen 🤣 Jag plockade på med mina IKEA påsar men ändå ser huset ut som ett bombnedslag idag. Alexander sov en lång stund på vägen hem från Haparanda så han kom inte i säng förrän efter 21. Och pojken sover än! Det är helt otroligt. Såhär länge har han aldrig sovit. Jag avslutar med en bild på ett köp som jag ÄLSKAR.
Det är en ljusstake ur IKEA:s serie VINTER 2017. Man får själv välja vad man ska sätta i de 6 ringarna på ljusstaken. Jag ville ha något i bra storlek som på håll skulle se ut som pepparkakor. Så jag tog en pepparkaksform och klippte ut stjärnor från en pizzakartong. Alla sätt är bra, utom de dåliga 👍
Nu kör vi full fart mot helgen och första advent. Detta är en sjukt spännande vecka på många sätt. Mer om det framöver...
 
Må och mys 
Kram
 

Om

Min profilbild

Mamma och fru som bor på landet i norra Sverige. Har en son och en dotter. Vi har en mindre gård där vi bor med våra 3 hästar, 2 kaniner och 2 katter. Drömmer mycket om inredning och husrenovering/husbygge. Fullt upp i livet! Följ gärna med på vår resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela